Vi förlorade:-((

Vi förlorade oväntat mot STOP (Canal Digital and Viaspratt) i marknadsdomstolen i Stockholm.
Ni kan läsa utslaget här
Detta är en stor motgäng för det fria ordet och visar tydligt att
Canal Digital and Viaspratt hellre lutar sig fegt mot en tveksam lagstiftning än utnyttjar sitt krypteringssystem på ett intelligent sätt.

Det visar oxå att det svenska rättssystemet inte vågar gå emot en stor internationell koncern, och att ta 17 veckor för att komma fram till en dom!!!!!!!!!!!

Domen säger att jag måste betala en otrolig massa pengar om jag fortsätter att utveckla eller sprida koder och att jag måste betala rättegångskostnaderna.

I praktiken betyder det att all utveckling av Nordic är stoppad, det kommer aldrig att finnas några koder, länkar eller sat-hack relaterade program på min sida och att jag inte kan hjälpa er med sat-hack relaterade frågor:-(

Oturligt nog var deras krav för rättegångskostnader höga och även om jag har fått ett stort stöd från er innan frågar jag er alla där ute om ni kan hjälpa mig att komma ur denna soppan. Jag måste betala ytterligare 97 000SEK!
Om någon känner för att ställa upp så tar jag tacksamt emot alla donationer, helst på postgiro
926 25 77-1 (Peter Jonasson)

Ett stort tack för er support

Peter

Det följande är vad som har hänt innan.


Nu har det gått nästan 5 veckor sen rättegången och fortfarande ingen dom. 2-3 veckor var i verkligheten en gissning av mig eftersom det normalt tar så lång tid. Juryn sa bara att utslaget skulle komma senare men jag väntade mig inte att det skulle ta så lång tid. Dom kan kanske inte bestämma sig??

Rättegången är avklarad och live reportaget som gjordes under rättegången kan du läsa här. Resultatet offentliggörs om 2-3 veckor, låt oss hoppas det är bra!

Lite bilder från rättegången

Jag, min advokat (Annika Landfors) och STOP:s (Thomas Carlén-Wendels) utanför marknadsdomstolen, Trevlig kille även om han jobbar på fel sida:-) Matte förbereder live text sändningen och värmer upp laptopen!

Rättegången kommer att sändas live (om tekniken håller hela vägen) här, (jo vi har tillstånd från marknadsdomstolen att göra det:-)

Datum för rättegången är nu satt till 16/5 2000 klockan 12:30 i marknadsdomstolen i Stockholm.
Adressen är
Birger Jarls Torg 9, Riddarholmen, Stockholm.

Till att börja med, ett stort tack!!! alla ni som har följt uppropet från www.mattesd2mac.nu , det har kommit en massa donationer stora och små (från 50 till 1500!!! SEK) jag lovar att vartenda öre kommer att gå till min advokat (det kommer direkt dit om ni har använt det utsatta postgirot). Alla pengar är väldigt välkommna och ger min advokat möjlighet att arbeta mer fritt för att göra det bästa av situationen, jag kan inte tacka er var för sig eftersom jag inte får några utskrifter från överföringarna när dom går direkt till advokatbyrån:-( Jag vet emellrtid att där har varit en stor uppslutning redan eftersom jag (naturligtvis) har frågat dom.

Så hur lyder historien och varför ska ni skicka mig pengar och var är nycklarna???
Allting började i Oktober -99 med en stämning från
from STOP (Canal+ & Viaspratt), dom hävdar att jag tjänar pengar på "deras" nycklar och kopplar dom samman med reklamen på min sida:-)))
Dom har stämt mig i marknadsdomstolen tillsammans med 7 andra (alla är företag, jag är den enda privatpersonen:-(  ) Läget just nu är att det mesta av pappersjobbet är klart och jag vätar på en rättegångsdatum. Jag är övertygad om att dom har ett MYCKET svagt mål och att jag kommer att vinna men utan ert stöd går det inte! Det behöver inte vara med support pengar, goda råd oxå mycket välkommna!!!!
Så länge som rättegångsprocessen löper kommer det inte att finnas några nycklar på sidan, vad som händer efter en vinst/förlust.... tja.... låt oss se!

back to the previous page